Close Menu

Clareville

Autumn 19'

  • Contempoary
  • Coastal
  • Understated

clareville-kitchen-sketche-1.png clareville-materials.png clareville.jpg

Clareville

Dive into Clareville

Brief

The home comprises a series of airy pavilions that open completely up to the garden, creating breezeway-style rooms that connect fluidly. The clients brief was to refresh the whole house as well as create a new kitchen, laundry, study & powder room that would lend to their new lifestyle. The style was inspired by the natural coastal surrounds and original architectural lines of the home.

Intention

Bringing the angular details of the architectural ceiling into the kitchen design, we included vertical slabs of limestone, fashioned to create distinctive forms in the island bench and dining joinery. The sweeping views across Clareville beach to Lion Island, in particular, the vista through the ghost gums, set the tone for the colour palette of subtle gum leaf grey and sage, and other natural materials, such as sand-blasted oak and limestone, echo the tones of the spectacular surrounds.

Result

The end result is a simple, fresh solution that knits itself perfectly to the existing home and reflects the best of beachside living and entertaining.

Interior Design: Studio Gorman | Photographer: Prue Ruscoe | Editorial Styling: Studio Gorman

Warriewood

Burlington