Close Menu

Warriewood

  • Timber
  • Sandstone
  • Aged brass

warriewood.jpg warriewood-materials-jw-1.png

Warriewood

DIVE INTO WARRIEWOOD

Brief

The client’s bought a weathered 1950’s beachfront cottage in 2010, where they lived for 8 years with their young family before knocking down and embarking on entirely a new build.

The brief to make the most of the breathtaking location and design a contemporary home consisting of 4 bedrooms and 3 bathrooms set across 3 levels. The family home was to feel welcoming and connected to its surrounds with a focus on sustainability.

Intention

Studio Gorman was engaged in the final planning stages. We were asked to review, finesse & detail the approved building design – fairly quickly we became much more involved, reworking the interiors and exteriors extensively, then working with the client to support the design implementation throughout construction.

Result

This idyllic Australian beachside home encompasses indoor / outdoor lifestyle through expansive glazing framing the unimpeded ocean views and free flowing navigation.

The family home blends right into its surroundings with a tonal palette incorporating raw, organic materials such as timber and stone to reflect the outlook.

Interior Design: Studio Gorman | Photography: Prue Ruscoe

Burlington

The Quarter Deck